BEAUTYBOX BLOGG

VÅR FRAKTIONELLA LASER
För dig som vill ha resultat 

23 Oktober 2017

Dioxium Advanced är det enda och första systemet på marknaden som kombinerar de två gyllene våglängderna 10600 nm och 1540 nm i en och samma behandling!

Med vår fraktionella laser kan vi både arbeta på djupa och ytliga lager av huden samt ablativt, icke ablativt eller med en kombination av dessa, helt beroende på vilken behandling din hud behöver. Dessutom om man använder båda våglängderna tillsammans så förstärker dessa två våglängder effekten av din behandling och förbättrar därmed resultaten avsevärt. Med dioxium kan vi behandla alla kroppsdelar och hudtyper.

VAD ÄR, OCH HUR FUNGERAR, EN FRAKTIONERAD LASER?
Historiskt är fraktionerad laser är en vidareutveckling från laserslipningen som var populärt på 90-talet då man med hjälp av en laserstråle skalade bort översta hudlagret (epidermis) på patienten. Huden blev vaxaktig och även mycket tunn och skör. Detta medförde stora infektionsrisker, lång läkningsprocess upp till 6 veckor på sjukhus och huden fick läka med läkares dagliga uppsikt under ett bandage.

Den första fraktionerade lasern lanserades 2003 och var en koldioxidlaser. Denna typ av laser har använts sedan dess och används alltjämt för behandling av hud och hudförbättringar bl.a. i Dioxium.

Med fraktionerad laserbehandling påverkar lasern huden i mikroskopiska behandlingspunkter med en exakt precision och ett jämt fördelat mönster. Runt dessa behandlade punkter är huden helt frisk och opåverkad. Detta triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess och medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och ger en föryngrad, jämnare och fräschare hud med en fin lyster.

10600 NM – ABLATIV LASER

Koldioxidlaser är den vanligaste lasertypen av fraktionerad laser som används vid hudföryngring. Med denna teknik gör man mikroskopiska hål ner till läderhuden, resultatet blir en mycket kortare läkningsprocess än en laserslipning men fortfarande med vissa infektionsrisker då det bildas sårskorpor från de små hålbildningarna. Behandlingen är en ablativ process vilket innebär att den förångar hudceller och behandlingens nackdel är att man riskerar pigmentförändringar på de behandlade områdena. Metoden används för att reducera djupa rynkor, minska stora porer, ta bort ärr och för att få en slätare hud med jämnare hudton.

1540 NM – ICKE ABLATIV LASER

Bygger på samma princip som koldioxidlaser, men med denna våglängd penetreras det aldrig några hål i huden som det gör med laserslipning eller koldioxidlaser. Laserstrålen är mycket skonsammare mot huden då den är en icke ablativ process, icke ablativ laser lämnar översta hudlagret helt intakt och skapar koagulation i djupare strukturer i huden, därav kortare återhämtningstid och minskad risk för komplikationer. Behandlingsmetoden är väldigt gynnsam för att reducera rynkor, ta bort ärr, acneärr, förminska stora porer, ytliga kärl, solskadad hud, ojämn hudton, hudbristningar.

Med dioxium kan man alltså kombinera båda dessa våglängder för att optimera resultatet utefter hur lång återhämtningstid man vill ha.

MED DIOXIUM KAN DU BEHANDLA

 • Rynkor
  • Hud med dålig elastisitet
  • Ärr
  • Akneärr
  • Solskadad hud
  • Stora porer
  • Ojämn hudton
  • Bristningar
 • Ta bort födelsemärken, fibrom, vårtor

DET UNIKA MED DIOXIUM

• Kombinerar ablativ och icke ablativ laser för att optimera resultatet baserat på syftet med behandlingen
• Anpassningsbar återhämtningstid

FÖRBEREDELSER INFÖR BEHANDLINGEN

Vid den första konsultationen träffar du som kund oss för att göra en behandlingsplan. Den totala behandlingstiden varierar kraftigt beroende på hur stort område som behandlas.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?

Det beror helt på vad just du har för förutsättningar och önskemål. Resultatet märks redan efter några dagar men slutresultatet kan ta upp till ett halv år till ett år . Resultatet är permanent, däremot stoppas ej hudens naturliga åldringsprocess.

VAD HÄNDER EFTER BEHANDLINGEN?

Eftersom behandlingsvariationen med Dioxium är väldigt stor så är också reaktionen efter en behandling varierande, det är därför extra viktigt att vara uppmärksam på de råd vi ger dig för just din behandling.

Beroende på vilken typ av behandling man gjort kan man uppleva allt från att huden bara känns varm och att den stramar, ungefär som när man blivit lätt solbränd, till att man har en återhämtningstid på en vecka.

Tänk på att tillföra huden extra mycket fukt så länge du fortfarande är påverkad av behandlingen. Det är inte ovanligt att det kan klia i huden och det är då viktigt att inte klia, det är en del av hudens läkningsprocess.

Tänk även på att undvika solexponering av det behandlade området 1 månad efter behandling eftersom UV-ljuset kan leda till nedbrytning av kollagen och elastin i huden samt pigmentförändringar.

Vi rekommenderar också att man undviker smink, alkohol och hårdare fysiska aktiviteter under de första dygnen efter behandling.

Så, är det något ni känner att ni inte får svar på eller något som är oklart så får ni ALLTID mer än gärna höra av er till oss. Maila info@beautyboxstockholm.se eller ring. Vill ni boka in en behandling direkt kan ni ringa oss på 08- 28 41 eller gå in på https://www.bokadirekt.se/places/beauty-box-6306.

18402973_911137005695835_4150680245078280199_n

Borttagning av födelsemärke, så fina resultat!

20953970_987104241432444_193728855050272132_n

Borttagning av fotvårtor

22049892_1008739559268912_8554880603428617272_n

Laserbehandling mot acne/acneärr, grymt resultat efter ca 6 månader!

KEMISK PEELING
För en slätare, fräschare och yngre hud

15 Oktober 2017
  cosmo_before_after_medium

Ni har säkert någon gång hört talas om just kemisk peeling, om ni inte redan gjort en behandling själva. Att det blivit en så vanlig behandling är inte så konstigt, superfina resultat med minimal återhämtning. Det är väl det vi alla vill ha, eller hur?

Kemisk peeling är egentligen ett samlingsnamn för olika behandlingar där man medhjälp av syror jobbar mot t ex hud åldrande, hud förbättring, acne, pigmenteringar eller för en ren uppfräschning av huden. Utvecklingen går hela tiden framåt och man får bara mer kunskap om vilka effekter de olika syrorna har på huden. MEN det är otroligt viktigt att du går till en salong där det finns kunskap och där din hudterapeut är auktoriserad. Vi på Beaty Box är givetvis just detta så kommer ni till oss för behandling kan ni känna er trygga. Då vi dessutom har en läkare på kliniken innebär det att vi även får jobba med lite starkare syror, och då kan det vara tryggt att veta att vi har full koll.

Många kemiska peelingar består av AHA-behandlingar, där man använder sig av en eller flera AHA-syror i peelingen. Ännu starkare peelingar innehåller ofta TCA (trikolättiksyra). Helt beroende på hur din hud ser ut och vad du vill uppnå för resultat använder man sig av det ena eller andra, eller gör en kombination utav båda dessa syror.

Vi på Beauty Box jobbar med Dermaceutics kemiska peeler. Dermaceutic är framtaget av franska biokemister och hudläkare och är idag ett märke som bara växer och växer. Dermaceutics laboratorier var bland de första i världen att utveckla produkter med ingredienser som hyaluronsyra, stabiliserad vitamin C och glykolsyra. Dermaceutic är ledande inom cosmeceuticals-industrin i upptäckten av effektiva kombinationer av ingredienser som används inom estetisk dermatologi. Effektiviteten av Dermaceutics produkter och kemiska peeler har bevisats dels i omfattande kiniska studier och dels i deras samarbete med branschledande utövare från hela världen.

De peelingar vi jobbar med är Mask peel, Milk peel, Mela Peel, Mela Peel Forte, Cosmo Peel samt Cosmo Peel Forte. Om du vill göra en behandling är det bästa att du konsulterar tillsammans med oss om vilken peeling som passar just dig. För bästa resultat görs en kur med en och samma eller olika peelingar med 2-4 veckors mellanrum. Allt detta bestämmer vi tillsammans med dig.

Mask Peel

Med en mask peel rengörs huden effektivt på djupet. Denna behandling är särskilt lämpad för fet- och oren hud, mot akne samt för en föryngring av huden. Behandlingen ger en fin lyster ch renar huden effektivt.

Milk Peel

Milk Peel är en behandling som ger lyster, mjukar upp linjer, jämnar ut hudtonen och jobbar på orenheter. Behandlingen reducerar effektivt fina linjer och torrhetsrynkor. Den rengör och fräschar effektivt upp oren, trött och livlös hud – en riktig askungepeel!

14566789_1806500576264773_6276396796688203776_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mela Peel

Mela Peel är en behandling för att behandla all sorts pigmentering. En hög koncentrerad Formula med en kombination av effektiva ingredienser ger en uppljummande-och uppmjukande effekt på linjer samt klarare hy och utjämnande hudton.

 

SpotPeel2-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Cosmo Peel

Mot rynkor, grov struktur, rök rynkor och pigmentförändringar.

 • Reducerar ålderstecken
 • Förbättrar hudens textur och jämnhet
 • Reducerar acne och pigmentfläckar

Cosmo Peel finns i olika styrkor, nu har vi även tagit in Cosmo Peel Forte vilket gör att du kan få både en medium djup till djup kemisk peeling.

7b7a1b_6d511b9dd521475fb99bf0bf638e2758~mv2

 

 

 

 

 

 

 

Så, efter lite kort bakgrundsinfo om vad en kemisk peeling är tänker jag skriva lite vanliga frågor/svar när det kommer till just dessa behandlingar. Är det något ni känner att ni inte får svar på eller något som är oklart så får ni ALLTID mer än gärna höra av er till oss. Maila info@beautyboxstockholm.se eller ring. Vill ni boka in en behandling direkt kan ni ringa oss på 08- 28 41 eller gå in på https://www.bokadirekt.se/places/beauty-box-6306.

Vad kan kemisk peeling åstadkomma?

Allt beror på vilken peeling vi använder och hur många gånger du gör men det man kan förbättra är bland annat.

 • Acne och acne ärr
 • Åldersfläckar och solfläckar
 • Solskada hud
 • Fina linjer och rynkor
 • Ojämn hud struktur, ojämn hud pigmentering
 • Melasma
 • Ärr
 • Glåmig, trött hud

Hur ser man ut efter en kemisk peeling?

De flesta peelingar vi utför kan du räkna med en lätt hudrodnad efter behandling men som lägger sig ganska så fort. Du kan använda mineralpuder dagen efter för att dämpa rodnaden om det skulle behövas. De starkare peelingarna får man dock räkna med att bli lite rödare, samt att det kommer uppstå en fjällning i huden 2-3 dagar efter behandlingen. När du flagar får du absolut inte dra bort flagorna utan bara smörja in huden med krämer vi rekommenderat och låta huden läka själv. Det låter kanske värre än vad det är, de flesta går nämligen till jobbet precis som vanligt även under dessa dagar.

Gör det ont?
Det beror helt på om du gör en ytligare eller djupare peeling hur mycket det känns. De flesta har inga problem, vissa tycker det sticks lite mer än andra men det är en kortvarig känsla då peelerna oftast bara ligger på en kort stund. Känslan är stickande eller svidande men som sagt väldigt kortvarig.

 Varför ska man kombinera kemisk peeling med medicinsk hudvård?

Efter en kemisk peeling har man öppnat upp huden så den är mer mottaglig för vitaminer & antioxidanter som finns just i den medicinska hudvården. Därför får man bättre effekt och bibehåller resultaten efter peelingen bättre.

Så, lite information om kemisk peeling. Som sagt är det något mer ni vill veta tveka inte på att höra av er!
Ha en härlig söndagskväll!
/ Evelina

FREDAGS-TÄVLING

6 Oktober 2017

Hej på er! Härligt med fredag va? Det tyckte vi också så därför lyxade vi till det med en fredagstävling. Du kan alltså vinna ett presentkort värt 1000 kr som du kan använda till valfri hudvårdsbehandling. Du kan t ex gå på ansiktsbehandling eller så lägger du till lite och passar på att göra en kemisk peeling eller varför inte vår nya dermapen? Tävlingen pågår i en vecka och vinnare dras fredagen den 13e oktober.

Det enda du behöver göra är att gå in på vår instagram och läsa hur du ska gå till väga. Lycka till och ha en underbar helg!

/ Evelina

Processed with MOLDIV

DERMAPEN

3 Oktober 2017

De flesta av er har säkert hört talas om microneedling då det blivit en otroligt populär behandling med otroligt fina resultat trots kort återhämtningstid. Vi är glada att berätta att vi nu tagit in Dermapen på Beauty Box och här följer ett blogginlägg med info om just detta. Är det något ni undrar eller känner att ni inte fått svar på får ni gärna maila oss på info@beautyboxstockholm.se. Vill ni boka in en behandling direkt kan ni ringa oss på 08- 28 41 41 eller gå in på https://www.bokadirekt.se/places/beauty-box-6306.

VAD GÖR DERMAPEN?

Dermapen orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Små mikroskopiska nålstick föryngrar, slätar ut, stimulerar nytt kollagen och behandlar även problem så som ärr, acne, vitiligo samt hudbristningar. När nålsticken skapats vill kroppen reparera skadan, helt naturligt. Tillväxtfaktorer frigörs och hudem börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt förbättring av hudens struktur och kondition.

VI ANVÄNDER OSS AV ORGINALET

Dermapen™ var den första microneedling-pennan på marknaden (2010) och är fortfarande marknadsledande världen över. Det finns ett antal kopior men Dermapen är överlägsen dels genom sin vibrerande funktion som ger upp till 1300 mikrokanaler i huden per sekund, dels och ännu viktigare, genom sin höga kvalitet på de sterila engångsnålarna. Vi använder enbart originalnålar som ger maximal hudstimulering utan att skada.

 TILL VAD REKOMENDERAS DERMAPEN?

 • Hudföryngring/huduppstramning
 • Fina linjer/rynkor
 • Stora porer
 • Ärr (acneärr, kirurgiska ärr, brännskador)
 • Ojämn hud, acne
 • Milier, keratosis pilares
 • Pigmenteringar
 • Vitiligo
 • Alopecia

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR?

Det är alltid avgörande hur huden ser ut och därför kan man aldrig veta innan en konsultation. Det räcker sällan med 1 behandling om det inte är enbart för en lättare uppfräschning. Men här är några exempel för hur det kan se ut:
För lyster/uppfräshning gälller 1-2 behandlingar med 6-9 månaders mellanrum
För hudföryngring gäller 4-6 behandlingara med 3-6 veckors mellanrum
För akneärr gäller 6-8 behandlingar med 3-6 veckors mellanrum

GÖR DET ONT?

Eftersom vi anpassar nåldjupet beror det helt enkelt på, vid 0,5 mm är det i princip smärtfritt men om man går djupare kan det kännas mer. Vi behandling av ärr kan man lägga en bedövningssalva ca 15-30 minuter innan för en smärtfri behandling.

HUR LÅNG ÄR ÅTERHÄMTNINGSTIDEN?

En ansiktsrodnad och/eller svullnad brukar uppkomma och hålla i sig upp mot 12-48 h efter behandling, allt beroende på hur känslig huden är. De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandling. Med andra ord minimal återhämtningstid med tanke på intensiteten av behandlingen.

Detta ska undvikas 48 h efter behandling:

 • Solning
 • Intensiv träning
 • Starka hudvårdsprodukter (tex retinol och syror)
 • Andra hudvårdsbehandlingar i området
 • Bad i hav eller pool
 • Bastubad eller hett vatten
 • Brun utan sol
 • Make up ska undvikas 12 h efter behandling

Annat att tänka på är att inte röra vid ansiktet för mycket då det kan spridas bakterier, undvika att vara för närgången med din man om han har mycket skägg/skäggstubb, undvika att ha husdjur eller barn för nära ansiktet. Ja helt enkelt allt som kan sprida bakterier.

VAD HÄNDER EFTER BEHANDLINGEN?

Din hud kommer att förbättras hela tiden de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar. Du ser resultat redan efter första behandlingen. Tänk på att använda rekommenderad hudvård för bästa effekt.

För ännu mer effekt går det bra att kombinera dermapen med andra behandlingar. Fråga oss för mer info och vad som passar just din hud och dina mål!

Stor kram, Evelina på Beauty Box!

dermapen-micro-needling-1

 

ÖPPET HUS

8 September 2017
öppet hus

Hej på er! Ni har väl inte missat att vi ska ha öppet hus på salongen den 28 September mellan kl 16 – 20.
Temat för kvällen är botox, filers samt laser. Har ni några som helst frågor eller funderingar får ni jättegärna ställa dem till oss på vårinstagram eller vår Facebook. Skicka bara ett meddelande med det du undrar så svarar vi så fort vi kan. Vi har även tänkt att göra ett helt inlägg om vår fraktionerade laser som är en av de mest avancerade och senaste inom marknaden. Med den kan vi göra så mycket spännande, gå in under fliken YouLaser MT för att läsa mer.

Vi ses!

/ Evelina

Vi blir med blogg

4 September 2017

Bättre sent än aldrig! Från och med idag kommer vi på Beautybox att börja blogga. Här kommer ni kunna läsa om allt vi gör på dagarna, presentationer av våra olika behandlingar och mycket mer. Har ni något ni önskar läsa om eller allmänna frågor får ni jättegärna ställa dem till oss på vår instagram (beautybox.stockholm) så ska vi försöka göra ett inlägg om det ni funderar över!

Vi ses!

/Evelina

 

 • Erbjudande

  page7

  Bara denna veckan.

 • Boka online

  _C1B7976

  online bokning

 • Nöjda kunder

  12243680_1646935258893097_1261220198_n

  Våra kunder.